Mi kerüljön az uzsisdobozba?

Kértetek uzsidobozos ötleteket.😋
A mai iskolás uzsidobozba
✴️ földimandula lisztből készült BROWNIE ✴️ került.
A földimandula szuper alapanyag, nem fán termő mandula fajta, hanem egy gumós növény, így nem mag/magliszt!
Korábban már írtam róla itt Nektek, hogy rezisztens keményítő, vagyis egyrészt lassabb a felszívódása, mint a szokásos szénhidrátoknak, másrészt prebiotikum, vagyis táplálja a jótékony bélbaktériumokat is. Több legyet ütünk vele egy csapásra, a kiskorú pedig reggel úgy falta, azt hitte igazi brownie, fel sem tűnt a különbség.🤩
A brownie mindenmentes formában is elkészülhet, nálam így állt össze 30 perc alatt TEJ és TOJÁSMENTES verzióban:

1/2 bögre mandulatej (klasszikus ikeas bögre volt a mérték)

1 evőkanál chia mag

1/2 bögre földimandula liszt

1/2 bögre kakaópor

1/4 bögre nyílgyökérliszt / tápióka keményítő

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk parajdi só

1/2 bögre juharszirup

1/3 bögre kókuszzsír

A chia mag 10 percet duzzadt a mandulatejben, közben a száraz hozzávalókat összekevertem, a duzzadt chia magot (ez a tojáshelyettesítő) hozzáöntöttem, az olvasztott kókuszzsírt is és mindent jól elkevertem. A földimandula liszt kicsit gombócos volt, így botmixerrel egyet kevertem rajta.
175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel sütőpapírral bélelt kerámia edényben (téglalap alakú) 16-18 percet sütöttem.
Rácson hagytam kihűlni, csak utána szabad kockára szeletelni.

Az uzsonnás dobozba még kölesgolyó került, barack és céklachips.

Az eredeti recept powerhungry.com oldalról van.