Leírás
Szerzők: Rubin Eszter – Farkas-Boross Zita
A könyv mindenkinek írodott, aki egészséges és teljes értékű étkezést szeretne követni. A csodás fotókkal illusztrált receptek ezúttal sem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat, úgymint glutént, tejet, és tejtermékeket, tojásfehérjét, élesztőt, hüvelyeseket, kukoricát, szóját, napraforgóolajat, hozzáadott cukrot és mesterséges édesítőszereket. A receptgyűjteményben mindenki megtalálhatja a választ, hogyan lehet kreatívan, megfelelő főzési technikákkal változatossá tenni a diétát. Az ételek ezúttal sem tartalmaznak olyan alapanyagokat, amelyeknek gyulladáskeltő hatásuk lehet. Ez a fajta étrend segíti a bélregenerálást, és jótékony hatással lehet a hisztaminintolerancia egyik leggyakoribb kiváltó okára, a bélgyulladásra. A receptekben szereplő, gondosan összeválogatott, hasznos tápanyagok pedig kedvező feltételeket teremtenek az emésztésben fontos szerepet játszó, jó bélbaktériumok számára. Mert tudjuk, hogy az egészség a belekben lakozik.
Ebben a kötetben mindenki megtalálja a választ, hogyan lehet kreatív módon, megfelelő főzési technikákkal változatossá tenni a diétát. A gyulladáscsökkentő étrend segíti a bélregenerálást, amellyel megszüntethető a hisztaminintolerancia egyik leggyakoribb kiváltó oka, a bélgyulladás. A receptekben szereplő, gondosan összeválogatott, hasznos tápanyagok pedig kedvező feltételeket teremtenek az emésztésben fontos szerepet játszó, jó bélbaktériumok számára.
A könyvben részletes összefoglaló olvasható a hisztaminintolerancia kialakulását eredményező lehetséges gyökérokokról, és ezek feltárásához szükséges vizsgálatokról. Bemutatja a hormonműködés egyensúlytalanságait, a mikrobiom és a hisztaminlebontó DAO enzim összefüggéseit, a stressz és a hisztamin kapcsolatát. A tüneteket, a diagnózis felállításának módjait, és a gyógyuláshoz vezető út fő fizikai és lelki pilléreit.