Leírás
„Ne mondj le az eredeti ízekről, válaszd inkább az egészséget. Küldetésemnek érzem a legtermészetesebb alapanyagokból összeállítani a napi betevőnket, a szezonális táplálkozás fontosságát hangsúlyozni és a mértékletes, funkcionális étkezést gyakorolni a családommal és önmagammal is. Az élelmiszeripar számos termékkel rukkol elő, színesebbnél színesebb csomagolásokba öltözteti azokat. Mégis azt gondolom, hogy a legszebb színek, az igazán finom falatok és az egészséget támogató mindennapi táplálékunk jó ha csomagolástól mentesek.
Mégjobb, ha van kapcsolatunk a felszolgált étellel, ha nagyobb részben a két kezünk által összeállított ételekből táplálkozunk. Kellő mértékletességgel, változatos összeállításokkal és az evés módjának megadásával (az étel állagának, ízének megfigyelése, alapos rágás, nyugodt körülmények kialakítása, elterelő tényezők, tv, telefon kizárása mellett) a túlevés könnyen elkerülhető. Ha ételeinket ízfokozás mentesen, az eredeti íz- állag miatt fogyasztjuk, a karcsú derèk és az egészség is elérhetőbbé válik. Az ilyen ételekből nem fogsz többet enni, csak annyit, amennyi energiára valóban szükséged van.” Imola